Voor zaterdag 30/9 en 7/10 kunnen risicopatienten ( 65+ / zwanger / hart-en vaatziekten/ luchtwegaandoeningen / kankerpatienten / nieraandoeningen / patienten met verminderde weerstand / diabetes) zich online inschrijven voor covidvaccinatie in de dokterspraktijk. Tijdens deze vaccinatiedagen is er geen gewone raadpleging en kunt u niet terecht voor voorschriften of andere administratie.

Belangrijk is dat u erg stipt bent en tenminste 5 min op voorhand aanwezig bent, niet verkouden bent, zeker uw eID bij hebt, een kledingstuk met korte mouwen draagt en uw betaalmiddel paraat hebt ( cash /Payconiq /mobiel bankieren ). De prijs = 5 euro. Na de vaccinatie wordt u verzocht 15 min in de praktijk te blijven wachten om zeker te zijn dat u niet allergisch reageert op het vaccin. Indien u om onvoorziene omstandigheden niet kunt komen dient u onmiddellijk uw afspraak te annuleren of desnoods te telefoneren met de dokter zodat dit vaccinatiemoment voor een andere patient beschikbaar wordt.

Voor patienten die zich op deze data niet kunnen vrij maken is vaccinatie mogelijk bij de apotheker.

Bijkomende info vindt u op de website "laatjevaccineren.be/covid-en-griepvaccinatie-najaar-2023"

Vanaf 2022 werkt de dokter uitsluitend op afspraak. 

Afspraken kunnen gemaakt worden via de electronische agenda of telefonisch.

Indien u verkouden bent of hoest moet u een zelftest doen om covid uit te sluiten en een mondmasker dragen alvorens de praktijk binnen te komen.


 Betaling in de praktijk kan

1/ cash of

2/ via uw smartphone : via Payconiq of via uw homebanking indien deze ook een QR-code kan scannen. 


Huisartsenwachtpost ZORA tijdens het weekend / feestdagen : 

via de triagelijn ; 0900 10512


Bij de apotheek kan u vanaf 11/2021 ook een snelle antigeen-test doen - indien u minder dan 5 dagen ziek bent of terugkomt van een reis. Voor deze test moet u een afspraak maken met uw apotheker ( telefonisch )

Indien deze positief is moet er geen PCR meer gebeuren. De apotheker registreert het resultaat vd test voor het bekomen van een certificaat.


Gaat u op reis ? 

Controleer dan tijdig of u genoeg medicatie reserve hebt en of u reisvaccins dient te krijgen of andere beschermende maatregelen moet nemen ; https://www.itg.be/  

http://www.reisgeneeskunde.be/itg/GeneralSite/Default.aspx?WPID=31&L=N